Buitengewoon onderwijs

Naast het reguliere onderwijs bestaat er ook buitengewoon onderwijs. Deze scholen voorzien een aanbod op maat om kinderen met specifieke noden optimale leerkansen te bieden. Elke school biedt één of meerdere types onderwijs (buitengewoon basisonderwijs BuBaO) of opleidingsvormen (buitengewoon secundair onderwijs BUSO) aan waarmee ze aangeven welke expertise ze hebben.

Gemotiveerd verslag 

Je kan niet zomaar inschrijven in een school voor buitengewoon onderwijs. Je hebt hiervoor een doorverwijzing nodig van het CLB. Het CLB onderzoekt samen met de school en de ouders de specifieke noden van het kind en maakt hiervoor een gemotiveerd verslag op.

Zoek een school voor buitengewoon onderwijs in jouw buurt.

Aanmelden en inschrijven

Buitengewoon Basisonderwijs (BuBao) scholen in de buurt

Beveren, Gent, Lokeren, Sint-Niklaas en Zele
Aanmelden via bovenstaande link kan tussen woensdag 19 april 2023 (9 u.) en maandag 8 mei 2023 (11 u.). Tijdstip van aanmelden speelt geen rol. Wanneer je aanmeldt, heeft geen invloed op het resultaat.

Puurs
Aanmelden via bovenstaande link kan tussen dinsdag 28 februari 2023 (10 u.) en vrijdag 21 april (15 u.).

Dendermonde en Antwerpen
De aanmeldperiode is voorbij. Contacteer de school om de beschikbare plaatsen na te vragen en/of je aan te melden voor de wachtlijst. 

Buitengewoon Secundair onderwijs (BUSO) scholen in de buurt

GO! SBSO Baken Sint-Niklaas
Aanmelden via bovenstaande link kan van 19 april 2023 (8.30 u.) tot 24 april 2023. De aangemelde leerlingen worden geordend op chronologie. Hier is het tijdstip van aanmelden wel belangrijk: eerst is eerst!

VTS3 Sint-Niklaas 
Aanmelden via bovenstaande link kan van 19 april 2023 (8.30 u.) tot 24 april 2023. 

Sjabi Puurs
Aanmelden kan via bovenstaande link vanaf 1 maart (9 u.).

Naar top