Onthaalouder

Schrijf je kind in bij een onthaalouder

Als Lokaal Bestuur organiseren we kinderopvang via de Dienst voor Onthaalouders. Deze dienst is erkend door Kind en Gezin.

Wil je jouw kindje inschrijven bij een van onze onthaalouders? Dien dan zo snel mogelijk een aanvraag in via het Lokaal Loket Kinderopvang. Via deze weg laten wij jou weten wanneer we een opvangplekje gevonden hebben voor jouw kindje!

Nog vragen? Contacteer ons!

Word onthaalouder

Is dat iets voor mij?

Heb je een groot hart voor kinderen? Heb je eindeloos geduld en megaveel goesting om je in te zetten voor de allerkleinsten? Dan is deze job iets voor jou!

Als onthaalouder word je dagelijks bedolven onder tonnen liefde, knuffels en kinderlijk geluk!

Voor mij is het de allermooiste job: je ziet kinderen letterlijk en figuurlijk groeien. Ik ben altijd fier als ze nadien vol zelfvertrouwen naar school gaan, vertelt onthaalouder Evy.

Wat doe je?

Als onthaalouder vang je kinderen bij je thuis op: baby’s en peuters (0-2,5 jaar) en/of kinderen die naar school gaan (buitenschoolse opvang, tot 12 jaar). Je kiest dit zelf.

Je kan alleen onthaalouder worden (gezinsopvang tot max. 8 kindjes) of je kan samen met een collega groepsopvang aanbieden (max. 9 kinderen per begeleider). Uiteraard moet jouw locatie dan voldoende groot zijn.

Jouw belangrijkste taak? Een warm nest creëren waarin elk kindje welkom is en kan groeien en ontwikkelen op eigen tempo.

Uiteraard komen er nog andere dingen bij kijken. Meer info over de verschillende taken vind je in de vacature.

Wie kan onthaalouder worden?

  • Je hebt een diploma als kinderbegeleid(st)er

OF

  • Je start met een opleidingstraject om je kwalificaties te halen. Je kan dit traject starten terwijl je al werkt als onthaalouder.

Hoe word je onthaalouder?

Je wil onthaalouder worden, maar weet niet waar eerst beginnen? Heel wat uitstekende kandidaten laten zich afschrikken door de administratie of denken dat ze niet geschikt zijn. Zo loop je misschien de job van je leven mis.

En dat is helemaal niet nodig. Je staat er niet alleen voor. De verantwoordelijken van de Dienst voor Onthaalouders staan altijd klaar om jou te helpen, te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Hoe start ik op? Wat moet ik aanpassen aan mijn huis? Hoe organiseer ik mijn dag? Wat als er een conflict is tussen een ouder en mezelf? Wat als een kindje maar niet wil slapen? Voor al jouw vragen staan de dienstverantwoordelijken paraat om jou bij te staan!

Naar top