Subsidieoproepen en adviezen kinderopvang

Als de Vlaamse Regering budget voor nieuwe subsidies beschikbaar stelt, doet het Agentschap Opgroeien hiervoor een oproep. Kinderopvanginitiatieven vinden op deze pagina alle belangrijke info, procedures en criteria om een aanvraag te kunnen doen.

Uitbreidingsadvies

Als de Vlaamse Regering budget voor nieuwe subsidies beschikbaar stelt, doet het Agentschap Opgroeien hiervoor een oproep. Organisatoren kinderopvang kunnen hierop intekenen en een subsidieaanvraag indienen. Het Agentschap Opgroeien vraagt bij elke subsidieronde aan het Lokaal Bestuur ook om een advies te formuleren over de aanvragen binnen de gemeente. Als lokale regisseur heeft het Lokaal Bestuur op die manier inbreng in de ontwikkeling van het kinderopvangaanbod op het grondgebied.

Meer info over de procedure en criteria bij het uitbreidingsadvies

Opportuniteitsadvies

Het hebben van een voldoende toegankelijk en goed gespreid aanbod kinderopvang in Temse is belangrijk. Daarom is kwaliteitsvol advies van het Lokaal Bestuur bij de organisatie van kinderopvang belangrijk. Het geeft organisatoren een goed inzicht in de lokale context.

Bij het opstellen van het advies moet rekening gehouden worden met vooraf bepaalde criteria die transparant, objectief en relevant zijn om de opportuniteit van de kinderopvang te beoordelen.

Een organisator is sinds 1 januari 2022 verplicht een opportuniteitsadvies aan te vragen bij het Lokaal Bestuur voor:

  • de opstart van een groepsopvangde;
  • verhuis van een bestaande locatie binnen de gemeente;
  • de uitbreiding van een bestaande locatie.

Dit advies dient verplicht te worden toegevoegd bij de vergunningsaanvraag voor het Agentschap Opgroeien.

Ga naar de procedure en criteria voor het opportuniteitsadvies

Doe hier je digitale aanvraag tot opportuniteitsadvies

Hulp nodig?

Contacteer Huis van het Kind of maak een afspraak en kom langs bij het Loket op de 3de verdieping van AC De Zaat.

Naar top