Op zoek naar kinderopvang? Doe een aanvraag via het Lokaal Loket Kinderopvang!

Ben je zwanger? Of ouder van een kindje tot 2,5 jaar? Op zoek naar kinderopvang? Start je aanvraag dan via het Lokaal Loket Kinderopvang.

Wat is een Lokaal Loket Kinderopvang?

Het Lokaal Loket Kinderopvang is zowel een website (www.opvang.vlaanderen/temse) als een fysiek loket op AC De Zaat, 3de verdieping.

Het Loket geeft je een duidelijk en volledig overzicht van alle voorschoolse kinderopvanginitiatieven in de gemeente.

Zo ga je te werk

  • Stap 1: zoek via www.opvang.vlaanderen/temse naar kinderopvang die past bij jouw kind.
  • Stap 2: registreer je via deze website en maak een profiel aan via je e-mailadres. Nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, is je account actief en kun je de website verkennen.
  • Stap 3: ontdek de opvanglocaties in Temse. Je hebt een aantal selectiemogelijkheden. Zo kan je bv. selecteren op prijs en type opvang.
  • Stap 4: maak een selectie van je favoriete opvanglocaties en dien per locatie een aanvraag in. Je hoeft slechts één keer het volledige formulier in te vullen. Daarna worden al je gegevens automatisch ingevuld.
  • Stap 5: bewaar het overzicht en volg je aanvraag op. De opvanglocaties die je aanvraag kregen, contacteren je nu.

Wachttijden voor een plekje in de kinderopvang kunnen oplopen tot een jaar of langer. Doe dus zo snel mogelijk een aanvraag om tijdig een plekje te hebben.

Hulp nodig?

Contacteer Huis van het Kind, 03 710 12 34, huisvanhetkind@temse.be. Of maak een afspraak en kom langs bij het Loket op de 3de verdieping van AC De Zaat.

Gepubliceerd op woensdag 27 sep 2023 om 12:21 uur
Naar top