Pretgazet

Lees de Pretgazet online

De Pretgazet is de kinderkrant van het Lokaal Bestuur en bundelt alle gemeentelijke info en activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. De Pretgazet wordt verdeeld via de basisscholen in Temse. Ga je niet naar school in Temse, dan kan je een exemplaar afhalen:

 • aan de infobalie van AC De Zaat, Frans Boelplein 1
 • in Speel-o-theek Speelboel, Clemens De Landtsheerlaan 26a
 • in de Bibliotheek, Oeverstraat 15

Krijg je liever een exemplaar in de bus? Geef jouw gegevens dan door aan team Jeugd.

Doe mee!

Doe mee met de Pretquiz of ga als een echte speurneus op zoek naar ons Pretje. Die zit ergens verstopt in de gazet. Check zeker alle foto’s. Herken je jezelf met een kroontje op je hoofd? Dan win je een leuk Pretgadget! Misschien sta jij zelf in de volgende Pretgazet te pronken?

Wij zoeken…

De Pretredactie is altijd op zoek naar kinderen die willen meewerken aan de Pretgazet. Stel je kandidaat via de gele knop! 

 • MC- award: nomineer een persoon of vereniging voor een MC-award. Dat is een prijs die kinderen en jongeren zelf geven aan personen die belangrijke dingen doen voor de jeugd in Temse, iemand die veel betekent of zich extra engageert, iemand heel speciaal, iemand die het verdient om eens extra in de bloemetjes gezet te worden. 
  MC-Award - nominatie

 • Op stap met...: heb je een leuke hobby, een niet-alledaagse bezigheid? Gebeurt er binnenkort iets spannends en wil je dat graag delen met alle Pretgazetlezers? Laat het ons weten!
  Ik wil op stap met...

 • Vraag het aan...: heb je een belangrijke vraag voor de burgemeester, de politie of een medewerker van het Lokaal Bestuur? Vraag maar! 
  Ik heb een vraag voor...

 • Achter de schermen: benieuwd wat er achter de schermen van theaterzaal Roxy gebeurt? Wil je op ontdekking in de schatten van het archief? Of wil je graag een dag in de voetsporen lopen van iemand speciaal? Misschien komen je dromen uit!
  Achter de schermen

 • Mijn favoriete plekje: heb jij ook een favoriete plek in Temse? Laat ons weten waar en waarom.
  Mijn favoriete plek
Naar top