Sterrenregister

Temse opent een digitaal sterrenregister en wil daarmee alle ouders van stilgeboren kindjes een hart onder de riem steken en de stilte en taboes die nog heersen rond het verlies van een kind tijdens de zwangerschap doorbreken.

Symbolische registratie

Een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap is voor velen een pijnlijke realiteit. Het feit dat je wettelijk gezien geen geboorteaangifte kan doen, en je kindje officieel geen naam en voornaam kan geven, maakt het verlies des te zwaarder.

Temse opent daarom een sterrenregister voor stilgeboren kindjes, ongeacht de zwangerschapsduur en wil daarmee alle ouders van stilgeboren kindjes een hart onder de riem steken en de stilte en taboes die nog heersen rond het verlies van een kind tijdens de zwangerschap doorbreken.

Ook Temsenaars die ooit een kindje verloren, kunnen daar een symbolische registratie doen.

Is je kindje overleden na een zwangerschapsduur van meer dan 140 dagen? Dan kan je ook een akte laten opstellen bij Team Burgerzaken.

Aandenken

Na registratie krijgen ouders de vrije keuze om een boom te planten in één van de geboortebossen en/of een boomplankje af te halen om op de Koesterweide van de begraafplaats achter te laten of thuis te bewaren. Als teken van verbondenheid en troost ontvangen ze dan ook elk jaar een kaartje tijdens de Koesterweek.

Zo registreer je

De registratieprocedure is eenvoudig en kan of wel online gebeuren of fysiek na afspraak bij Huis van het Kind via 03 710 12 34. 

Online registreren

Naar top